Existuje veľa smartphónov, ktoré majú E INK displej. Prvý smartphone s technológiou E INK vyšiel v roku 2012. Išlo o pôvodný YotaPhone, ktorý mal na hlavnej obrazovke plnofarebný (viacfarebný) displej a E INK na zadnej strane. V roku 2013 Onyx vyvinul vlastný smartphone, ktorý mal iba jednu obrazovku E INK.

LitePhone 2 ma jediný E INK displej. Na Indiegogo vyzbierali  viac ako tri milióny dolárov a ich telefón je momentálne v alfa verzii. Toto zariadenie je o niečo väčšie ako kreditná karta a rozmery sú 91 mm x 55 mm x 6,5-7,5 mm. Má 1 GB DDR3 RAM a obrazovku E INK Carta.

lightphone

 

Tip: Ohodnoťte vašu čítačku kníh.

Onyx Boox plánuje vydať nový smartphone s E INK displejom. Toto bude jeho druhé mobilné zariadenie, ktoré vyvinuli. Prvé bolo vydané v roku 2011. Nové zariadenie bude mať modernú verziu systému Android a prístup do obchodu Google Play. Telefón Onyx Boox bude vybavený jedným displejom E INK Carta HD s uhlopriečkou 5,8 palca a 300PPI. Bude mať port USB-C a čítačku odtlačkov prstov na uzamknutie alebo odomknutie telefónu.

Spoločnosť Hisense uviedla na trh nový telefón s E INK displejom, ktorý využíva novú technológiu e-papiera Print-Color. Nový telefón Hisense dokáže zobraziť 4096 farieb a má mimoriadne nízku spotrebu energie.

 

Páči sa mi článok0 odporúčania