Kvalita farieb

Farebné čítačky podporujú 4 096 farieb, čo môže znieť ako veľa, ale v skutočnosti je to oveľa menej ako typická obrazovka LCD. Farby majú tendenciu vyzerať jemnejšie, tlmenejšie, presnosť farieb nie je skvelá a najmä pri určitých farbách majú skôr vzhľad tlačených novín.

 

Tmavšia obrazovka

Hlavnou nevýhodou farebných obrazoviek E Ink je, že vyzerajú tmavšie ako bežné čiernobiele obrazovky kvôli vrstve farebného filtra, ktorý je aplikovaný cez hornú časť obrazovky. Farebné obrazovky Kaleido sú v skutočnosti len obyčajné čiernobiele obrazovky E Ink Carta s efektným pasívnym filtrom na vrchu (preto je farebné rozlíšenie nižšie ako čiernobiele rozlíšenie).

 

Ghosting

Efekty následného obrazu sú zreteľnejšie na farebných obrazovkách E Ink, kde môžete vidieť slabý dojem z predchádzajúcej strany. Farebný obsah môže vyžadovať viac úplných obnovení stránky a zábleskov, aby vyzeral jasne. V skutočnosti ide len o to, ako dobre je softvér optimalizovaný.

 

Výkon

Ako je uvedené vyššie, obrazovky Kaleido a bežné čiernobiele obrazovky sú rovnaké, takže celkový výkon sa medzi nimi nelíši. Farebné čítačky naozaj nie sú vhodné na veci, ako sú videá alebo hry.

 

Životnosť batérie

Ľudia sa vždy pýtajú, ako farba ovplyvňuje výdrž batérie, ale teoreticky to vôbec neovplyvňuje, pretože obrazovky Kaleido sú úplne rovnaké ako čierno biele obrazovky. Farebný obsah však zvyčajne vyžaduje viac obnovenia stránok ako čierno biely text a zvyčajne máte podsvietenie zapnuté vyššie kvôli tmavšej obrazovke, takže v praxi to vyžaduje viac spotreby batérie.

Páči sa mi článok0 odporúčania