Na Slovensku sa veľa garáží používa výlučne na účely skladovania alebo parkovania, ale niektoré garáže boli rodiskom najznámejších svetových spoločností.

Tu je zoznam 5 najslávnejších garáží na svete.

 

Garáž „Google“.

Google garage 300x225 1

Zakladatelia Larry Page a Sergey Brin založili to, čo je dnes známe ako Google, z tejto garáže v MenloParku v Kalifornii.

Postgraduálni študenti zo Stanfordu si prenajali garáž Susan Wojcicki za obrovských 1 700 dolárov mesačne. V septembri 1998 si neuvedomili, že je to taká malá cena za obrovský úspech spoločnosti. Susan bola dlhodobo zamestnaná u Page a Brina ako generálna riaditeľka YouTube.

Zdroj obrázka: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Google_garage.JPG

 

Garáž „Apple“.

Apple Garage 300x200 1V roku 1976 Steve Jobs a Steve Wozniak vo veku 21 a 26 rokov založili Apple Computers predajom 50 kusov Wozniakovho počítača Apple I Computer za 500 dolárov za kus miestnemu predajcovi. Jobs vzal objednávku k distribútorovi dielov a objednal diely. „The Steves“ a ich malý tím ručne postavili 50 počítačov za 30 dní z tejto garáže v Cupertine, CA.

Zdroj obrázka: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Apple_Garage.jpg

 

Garáž „Amazon“.

amazonhouse 1024x768 300x225 1Jeff Bezos založil Amazon.com v roku 1994 ako online kníhkupectvo.

Zdroj obrázka: https://www.geekwire.com/2014/amazon-20-years-garage-startup-global-powerhouse/

 

 

 

Garáž „Disney“.

disneygarage 300x225 1Asi 45 minút od parku Disneyland v Anaheime v Kalifornii sa nachádza dom v Los Angeles, kde vznikla spoločnosť The Walt Disney Company. V roku 1923 dom patril strýkovi Walta Disneyho, Robertovi Disneymu. Walt a jeho brat Roy sa presťahovali k svojmu strýkovi a v garáži pre jedno auto si založili „The First Disney Studio“. Tam začali natáčať Alice Comedies, ktorá bola súčasťou pôvodnej Alice’s Wonderland.

Zdroj obrázka: http://www.ochistorichomes.com/stanley-ranch-museum-historical-village-garden-grove/

 

Garáž „HP“.

HPgarage 300x225 1DisneV roku 1939 Bill Hewlett a Dave Packard založili HP v Packardovej garáži s počiatočnou investíciou 538 dolárov. Ich prvým produktom bol audio oscilátor a jedným z ich prvých zákazníkov bol Walt Disney, ktorý kúpil osem oscilátorov na vývoj zvukového systému pre film Fantasia. HP Garage v Palo Alto je známy ako rodisko Silicon Valley a HP je teraz jednou z najväčších spoločností na svete.

Zdroj obrázka: http://www.hpmuseum.org/garage/garage.htm

Páči sa mi článok0 odporúčania