Keď Amazon pred rokmi predstavil svoju elektronickú čítačku kníh Kindle, názov zariadenia bol predmetom vtipov o pálení kníh. Steven Heller prezradil, že Kindle pomenoval známy grafický dizajnér Bay Area Michael Cronan, ktorý so svojou manželkou a partnerkou Karin Hibma vlastní brandingovú agentúru.

Pred rokmi bol Cronan požiadaný spoločnosťou Lab126, spoločnosťou Amazon.com, aby pomenoval spotrebný produktový rad, ktorý sa ukázal ako Kindle. Hibma hovorí: „Michael prišiel s názvom prostredníctvom našej bežnej praxe skúmania hĺbok toho, aký by mohol byť potenciál pre nový produkt a produktový rad a ako ho chce spoločnosť prezentovať. Jeff [Bezos, CEO] chcel hovoriť o budúcnosti čítania, ale v malom, nie vychvaľovanom spôsobe. Nechceli sme, aby to bolo „technické“ alebo banálne, a chceli sme, aby to bolo zapamätateľné a zmysluplné v mnohých spôsoboch vyjadrenia.

 

Amazon spúšťa nový program odmien

 

Kindle znamená zapáliť alebo začať horieť, vzrušiť alebo byť vzrušený, rozžiariť alebo rozžiariť. Korene tohto slova sú zo staronórskeho slova kyndill, čo znamená Sviečka. „Overila som si, že má hlboké korene v literatúre,“ dodáva Hibma. „Od Voltaira: ‚Pokyny, ktoré nájdeme v knihách, sú ako oheň. Prinášame ich od našich susedov, zapaľujeme ich doma, komunikujeme s ostatnými a stáva sa majetkom všetkých.'“

Zdroj

Páči sa mi článok0 odporúčania