Čítanie je jednoznačne jednou z najdôležitejších činností, aby si mladí ľudia začali rozvíjať množstvo dôležitých schopností a rozumeli svetu okolo seba. Rodičia môžu výrazne prispieť k schopnosti svojho dieťaťa učiť sa tým, že doma vytvoria pútavý priestor na čítanie.

  1. Tiché prostredie

Základným princípom je tichý priestor bez prílišného rušenia. Keď sú do toho zapojené deti, priestor kútika s knihami vášho dieťaťa by mal byť zábavný a príťažlivý, no zároveň by mal podporovať pokojnú aktivitu.

  1. Myslite viac na pohodlie

Nábytok, ako sú stoličky a písacie stoly, by mali byť pohodlné a vhodné na čítanie. Získajte od svojich detí informácie o tom, kde radi sedia, keď si robia domáce úlohy alebo čítajú. Použite tieto nápady v priestore na čítanie. Mäkké sedacie vaky alebo hojdacie stoličky sú skvelými možnosťami pre deti, ktoré potrebujú ďalšiu pomoc pri relaxácii a usadení sa.

 

Čítanie deťom a ich vplyv na mozog

 

  1. Navrhnite zábavnú a pozitívnu oblasť

Veci, ako sú plagáty, nástenné maľby alebo iné dekorácie z obľúbených kníh, hier a iných médií vášho dieťaťa, spôsobia, že táto oblasť bude príjemná. K ďalšiemu čítaniu môžu inšpirovať aj citáty obľúbeného autora.

  1. Miesto je dôležité

Priestor na čítanie môže byť skutočne takmer kdekoľvek vo vašej domácnosti. Najlepšie je vybrať oblasť, do ktorej budú chcieť deti ísť a ktorá je tiež ďaleko od televízorov, vchodov a východov alebo iných vecí, ktoré môžu odviesť ich pozornosť od kníh.

citanie knih

Pri správnom plánovaní je možné vytvoriť dokonalý kútik na čítanie, vďaka ktorému sa vaše dieťa bude tešiť na čítanie a učenie.

Páči sa mi článok0 odporúčania