Koluje nový podvod na ktorý by si potenciálni kupci mali dávať pozor. Ako uvádza eBook Reader Blog, ktorý citoval príspevok Reddit, tento podvod zahŕňa odkaz zdieľaný v sekcii Popis knihy. Odkaz nepravdivo tvrdí, že kupujúci majú prístup ku knihe za neuveriteľne nízku cenu. Pre kupujúcich je dôležité, aby boli ostražití a nenaleteli na takéto podvodné schémy.

Kliknutím na uvedený odkaz sa používatelia presmerujú na stránku, ktorá ich vyzve, aby zadali informácie o svojej kreditnej karte. Je dôležité zdôrazniť, že potenciálni kupci sa musia zdržať takýchto akcií. Skutočnosť, že tento klamlivý odkaz je prezentovaný na legitímnej stránke Amazonu, môže vytvárať falošný pocit bezpečia, čím sa zvyšuje pravdepodobnosť, že sa dostanete do pasce. Aj keď v súčasnosti nie sú k dispozícii žiadne informácie o jednotlivcoch, ktorí boli týmto podvodom podvedení, mnohí z tých, ktorí sa zúčastnili diskusie na Reddite o tomto probléme, sa zdali dostatočne múdri na to, aby si boli vedomí jeho pochybnej povahy.

Zdieľaný odkaz obsahuje príponu domény „.nf“, ktorá nie je okamžite rozpoznateľná a nedá sa s ňou spojiť väčšina jednotlivcov. Ako zdôraznil používateľ Redditu s názvom neongreenpurple, „.nf“ by mohol byť potenciálne spojený s ostrovom Norfolk, malým austrálskym ostrovom nachádzajúcim sa v južnom Pacifiku. Stojí za zmienku, že ostrov Norfolk má približne 2000 obyvateľov. Je však vysoko nepravdepodobné, že podvodník, ktorý stojí za touto schémou, je založený na ostrove, pretože tento výber domény môže byť veľmi dobre zámerným pokusom o zavádzanie a odvádzanie pozornosti od ich skutočného umiestnenia.

 

amazon kindle book scam 1

 

 

cheap link v0

odporučené1 odporúčania