Amazon zhromažďuje veľa informácií o používateľoch a zariadeniach, čo odôvodňuje tvrdením, že takéto informácie sa používajú na poskytovanie prispôsobenejších služieb. To zahŕňa návrhy obsahu, hoci to isté sa používa aj na ponúkanie cielenejších reklám. Okrem toho sa tieto používateľské údaje používajú aj na spresnenie výkonu aplikácie s cieľom zlepšiť používateľskú skúsenosť s aplikáciou.

Ako zdôraznil web Nullsweep, obrovské množstvo údajov, ktoré Amazon zhromažďuje, je prinajmenšom ohromujúce. Jednoduché otvorenie aplikácie Kindle a čítanie knihy, listovanie stránkami a následné zatvorenie knihy sa posielajú späť na servery Amazonu. Inými slovami, čokoľvek a všetko, čo robíte v aplikácii alebo Kindle, je odoslané späť do Amazonu.

 

Ako Kindle dostal svoje meno

 

Konkrétne informácie, ktoré Amazon zhromažďuje zahŕňajú aj čas otvorenia stránky, prvý a posledný znak stránky, či stránka obsahuje text alebo obrázok, počet stránok ktoré ste prečítali v každej relácii čítania.

Medzi zhromaždené informácie o zariadení patrí krajina v ktorej bývate, vaša IP adresa, značka a model vášho zariadenia, veľkosť obrazovky, či čítate na výšku alebo na šírku.

Žiadna z vyššie uvedených informácií sa neodošle do Amazonu v momente, keď je vygenerovaná. Namiesto toho sa uložia do zariadenia a neskôr sa odošlú v dávkach. Ak ste offline, takéto informácie sa odošlú, keď sa znova pripojíte.

 

Zakázať zhromažďovanie údajov na zariadení Kindle

  • Prejdite na domovskú stránku Amazonu a prihláste sa do svojho účtu.
  • Prejdite do časti ‘Account & Lists’ > ‘Manage Your Content and Devices’.
  • Na stránke, ktorá sa otvorí, vyberte kartu ‘Privacy Settings’ v hornej časti.
  • Na stránke Privacy Settings, ktorá sa otvorí, kliknite na položku ‘Manage Settings’ v časti ‘Amazon Devices Privacy’
  • Tu uvidíte zariadenie Amazon, ktoré vlastníte. Kliknite na zariadenie, ktoré chcete ovládať.
  • Posuňte zobrazenie nadol a vypnite tlačidlo ‘Device Usage Data’.
  • Zobrazí sa vyskakovacie okno  ‘Turn off Device Usage Data’, ktoré sa zobrazí a požiada o váš výslovný súhlas s vypnutím zhromažďovania údajov o používaní zariadenia. Kliknite na Turn Off.
Páči sa mi článok0 odporúčania