Po zavedení rutiny blogovania a zverejňovania elektronických kníh je ponorenie sa do štatistík skvelým spôsobom pochopiť, ako návštevníci trávia čas na internete a aký obsah považujú za zaujímavý. Štatistiky stránok eknizky vám umožňujú sledovať, ako návštevníci hľadajú váš obsah a môžu vám pomôcť v procese prilákania ďalších návštevníkov.

 

Prečo by ste mali sledovať štatistiky stránok

Sledovanie štatistík stránok vám môže poskytnúť vnútorný pohľad na to, čo sa stane, keď ľudia navštívia vaše stránky. Tu je niekoľko dôvodov, prečo by ste mali pravidelne kontrolovať štatistiky svojich stránok:

1. Získavanie nových zákazníkov a udržiavanie verných zákazníkov

Vedieť, ktoré vaše príspevky, alebo knihy sú najobľúbenejšie, vám pomôže pochopiť, čo vaše publikum zaujíma. Tieto znalosti môžete použiť na vytvorenie podobného obsahu, spustenie súvisiacich služieb alebo rozhodnúť sa či je možné určitý obsah vylepšiť.

2. Prispôsobenie marketingového úsilia

Vďaka štatistikám uvidíte, ktoré webové stránky odkazujú na váš obsah viac, alebo menej a z dlhodobého hľadiska sa nevyplácajú. Pomocou týchto informácií sa rozhodnite, na ktorých platformách sociálnych médií by ste mali tráviť väčšinu času a preskúmať možnosť použitia platenej reklamy.

Uvidíte tiež stránky, ktoré odkazujú na váš obsah, takže môžete pracovať na nadviazaní spolupráce.

Zvýšte návštevnosť vašej knihy pomocou štatistík

3. Pomoc s optimalizáciou vyhľadávania

Optimalizácia vyhľadávania (SEO) je skupina aktivít, ktoré vykonávate na zlepšenie hodnotenia vo vyhľadávaní. Ak vložíte viac úsilia do praktík SEO, zvýšite pravdepodobnosť, že sa vaše knihy umiestnia vyššie vo výsledkoch vyhľadávania. To znamená, že pri hľadaní konkrétneho výrazu je väčšia pravdepodobnosť, že sa zobrazí ako relevantný výsledok na vyšších priečkach.

Monitorovaním štatistík svojich stránok môžete určiť, ktoré hľadané výrazy nasmerujú ľudí na vaše stránky. Možno budete chcieť na základe týchto hľadaných výrazov vytvoriť ďalší obsah alebo upraviť svoj existujúci obsah tak, aby obsahoval populárne kľúčové slová.

kľúčové slová

 

Páči sa mi článok0 odporúčania