Jules Verne písal veľa o vedeckých poznatkoch. Jeho romány si získali veľkú popularitu a stále sú známe medzi ľuďmi, ktorí milujú vedu. Písal o svetových skutočnostiach a najúžasnejšou časťou jeho spisov je to, že spomínal objekty, ktoré sa vyvíjajú dnes. V jeho dobe nebol nikto, kto by o nich premýšľal, alebo dokonca ani neexistoval koncept takého vývoja. Z týchto dôvodov si táto osoba získala slávu aj v dnešnom svete. Ľudia žijúci v súčasnom storočí jeho spisy veľmi obdivujú a treba si tiež všimnúť, že najväčší tvorcovia filmov prevzali jeho nápady z románov.

Ďalšie veľké meno vo svete sci-fi autorov je Herbert George Wells. Tento spisovateľ veľa písal o naturalistických faktoch. Okrem vedy a beletrie autor písal o iných spôsoboch života. Dotkol sa mnohých ďalších problémov, ktoré sa vyskytli po celom svete. Počas života bol tento človek veľmi naklonený skutočnostiam sveta a faktom týkajúcich sa chémie a fyziky. Všetky jeho myšlienky sa odrážajú v jeho spisoch. Jeho spôsob písania bol dosť otvorený a jasný. Bol to vysoko vzdelaný človek a jeho vzdelanie ho viedlo k písaniu, objavovaniu a rozmýšľaniu.

Ukradené tělo

Rozdiel medzi oboma autormi spočíva najmä v ich myslení a koncepciách. Jules Verne písal technicky viac, preto jeho spisy boli viac technické ako práce H. G. Wellsa. Spomenul viac vedeckých teórií. Ďalší veľký rozdiel spočíva v ich predstavách o živých bytostiach. Zatiaľ čo Verne bol jednoznačne optimista, Wells zaujal úplne opačný prístup. Napriek ťažkému dramatickému obsahu svojej práce Verne často využíval vedu ako prostriedok na posilnenie postavy. Toto je obzvlášť zrejmé v dobrodružnom románe Cesta do stredu Zeme. Wells na druhej strane často kritizoval triedny systém prevládajúci v anglickej spoločnosti a často naznačoval možné riziká, ktoré táto technológia predstavuje pre ľudstvo.

Cesta do středu Země

Páči sa mi článok0 odporúčania