Jack London

Spisovateľ Jack London trpel bipolárnou poruchou a predpokladá sa, že táto choroba mala vplyv na spáchanie jeho samovraždy.

Aj keď to, či skutočne spáchal samovraždu, je stále kontroverzné, mnohí si myslia, že jeho predchádzajúce pokusy a samovražedné témy v jeho fiktívnych dielach by nás mohli viesť k podozreniu, že sa úmyselne zabil.

Virginia Woolf

Slávna anglická spisovateľka Virginia Woolfová trpela po dokončení svojej poslednej knihy vážnou depresiou a bola tiež jednou z tých, ktorých veľmi ovplyvnil povojnový svetový poriadok. V roku 1941 si naplnila vrecká kameňmi a skočila do rieky Ouse.

Ernest Hemingway

Americký autor Ernest Hemingway prežil neobyčajný život. Počas celého svojho života trpel depresiou, paranojou a alkoholizmom. V lete 1961 spáchal Hemingway samovraždu strelou do hlavy.

Edgar Allan Poe

Poe bol mučený génius, ktorý prežil veľké množstvo osobných tragédií, vrátane smrti jeho manželky v jej skorých dvadsiatych rokoch. Dal sa na drogy a alkohol, ktoré spôsobovali Poeovi silné stavy depresie. Jeho intenzívnu melanchóliu a posadnutosť smrťou možno jasne vidieť v jeho diele. V roku 1848 sa pokúsil o samovraždu a zomrel 7. októbra 1849, pričom príčina jeho smrti je dodnes záhadou.

Páči sa mi článok0 odporúčania