Čítačky kníh sú stále vyvíjajúce sa technológie, ktoré ponúkajú prístup k mnohým knihám prostredníctvom jednej elektronickej čítačky. Rovnako ako u všetkých nových technológií, tak aj tu existuje mnoho faktorov, ktoré treba zvážiť pred nákupom, tak aby ste nemuseli strácať peniaze za niečo čo nepotrebujete. Dôkladné zváženie týchto faktorov by malo pomôcť zabezpečiť správne rozhodnutie pri kúpe čítačky, ktorá bude vyhovovať vám.

1. Vedieť, čo sú čítačky kníh.

Čítačka kníh je zariadením pre prehliadanie elektronických súborov reprezentujúcich knihy. V porovnaní s počítačom alebo smartfónombude čítačka tenká a ľahká a bude mať dlhú životnosť batérie. Čítačky kníh zvyčajne poznajú jeden alebo viac formátov elektronických kníh. Niektoré čítačky sú tiež schopné čítať dokumenty v iných formách, ako je ePub, súbory vo formáte obyčajného textu, PDF, dokumenty Word a tak ďalej, a niektoré vám tiež umožnia robiť si poznámky, synchronizáciu s inými zariadeniami.

Čítačka kníh môže byť najpohodlnejší spôsob ako čítať elektronické knihy, ale nie je jediný spôsob. Softvér k PC a smartfónomje k dispozícii bezplatne, tak aby ste si mohli prečítať rôzne formáty kníh.

2. Vedieť, čo hľadáte.

Existuje mnoho vecí, ktoré musíte zvážiť pri výbere čítačky.

Pamäť: Pre koľko kníh alebo iných dokumentov má čítačka kapacitu? Môže sa táto kapacita pamäti zvýšiť?

Typ formátu: Dokáže čítačka zvládnuť rôzne typy súborov alebo len jeden typ? Je táto schopnosť (alebo nedostatok) odrazená v cene? Napríklad čítačky od Amazonu nepodporujú formát ePub.

Prepojiteľnosť: Máčítačka 3G alebo WiFi pripojenie? Väčšina z nich by teraz mala byť.

Veľkosť displeja: Porovnajte obrazovku čítačky s obrazovkou tabletu, aby ste zistili, čomu akej veľkosti dávate prednosť.

Reflexnosť: Jednou z výhod čítačiek je, že môžu byť na rozdiel od notebooku alebo tabletu používané na priamom slnku bez toho, aby sa vám odrážal text do očí. Ak plánujete čo najviac čítať vonku, majte túto pozornosť v popredí.

Podsvietenie: Ak naopak preferujete čítanie s čajom v ruke doma pri krbe, tak sa určite popozerajte po čítačke s podsvietením.

Životnosť batérie: Nechcete, aby sa čítačka vybila po hodine čítania v hojdacej sieti na pláži, v tom prípade ste si mohli vziať papierový román!

Inštalácia anglicko – slovenského slovníku do čítačky Amazon Kindle

3. Čítajte si online recenzie.

Aj keď je to časovo náročná činnosť, je to najdôležitejšia časť. Chcete si byť istý, že ste v tom čase získali produkt najvyššej hodnoty. Najlepším výskumom bude kombinácia čítania odborných recenzií a hodnotenia používateľmi, pretože to poskytuje rovnováhu názorov. Tam, kde by mohli byť technologickí recenzenti platení, aby sa zamerali na určité funkcie, by spotrebiteľské hodnotenia mali pomôcť vniesť nejaký realizmus.

Tip: hodnotenia užívateľov v Katalógu čítačiek elektronických kníh

4. Skontrolujte si prístup ku knihám.

Niektoré čítačky môžu mať prístup k väčšiemu množstvu obsahu ako ostatné a ideálnym riešením je získať čítačku, ktorá má najväčšiu možnú dostupnosť obsahu, aby ste mali istotu, že máte prístup k väčšine knihám. Dôležité je skontrolovať si, že čítačka môže pristupovať k obsahu, ktorý vás zaujíma. Požiadajte predajcu, aby vám poskytol ďalšie informácie.

Inštalácia anglicko – českého slovníku do čítačky PocketBook

5. Neuponáhľajte svoje rozhodnutie.

Urobili ste si prieskum a teraz si dajte niekoľko dní na premyslenie. Zvážte nákup repasovanej alebo použitej čítačky. Staršie modely sú často rovnako funkčné ako tie, ktoré ich nahradili a možno ich nájsť za oveľa nižšie ceny.

Skontrolujte si informácie o záruke. Nové produkty s nimi môžu prinášať neznáme problémy a je upokojujúce vedieť, že ich môžete vrátiť bez problémov, ak sa niečo pokazí, ako aj zistenie, čo sa stane, ak stratíte akúkoľvek elektronickú knihu z dôvodu technických porúch.

odporučené1 odporúčania