Často krát sa stretávame s tým, že autor pokladá svoje dielo za to najlepšie, vydavateľ vydáva tú najlepšiu knihu, avšak realita môže byť iná. Nie každé dielo čitateľov zaujme a stretne sa s očakávaným úspechom. Dôvodov môže byť niekoľko, poďme sa pozrieť aké.

Prvý dôvod je, že kniha má nepeknú obálku

Titulná strana je jednou z najdôležitejších častí knihy, je to niečo, čo vytvára prvý dojem pred tým ako si samotnú knihu otvoríme. Niekedy je titulná strana pomyselnou hranicou medzi tým či si budeme knihu čítať ďalej alebo ju odsunieme nabok.

Titulná strana je viac než suchý výpis faktov o tom, kto knihu napísal alebo ako sa volá názov diela. Je to obyčajne najviac dekorovaná stránka v knihe a často používaná ako jediné vhodné miesto pre vyjadrenie dizajnu a grafiky, pretože zvyšok knihy je venovaný odovzdávaniu myšlienok autora.

TIP: Zvýšte návštevnosť vašej knihy pomocou optimalizácie obrázkov pre vyhľadávače.

Ďalším dôvodom je, že kniha nemá pútavú anotáciu

Okrem názvu knihy je dôležitá aj anotácia knihy. Anotácia je skvelý spôsob, ako upútať na obsah a tiež pomáha rozvíjať hlbšie porozumenie textu, či už je to fikcia alebo non-fiction. Pútavou anotáciou môžete čitateľa presvedčiť, aby si knihu vzal do ruky a prečítal.

Nepoužívate sociálne médiá

Sociálne médiá a sociálny marketing je proces získavania návštevníkov ako upútať pozornosť prostredníctvom sociálnych médií. Už jednoduché zdieľanie knihy na facebooku môže zvýšiť návštevnosť vašej knihy.

Ste netrpezliví a máte nereálne očakávania

Kontrolujete štatistiky a stále máte pocit, že knihu nikto nečíta? Namiesto toho skúste porozmýšľať nad zmenou obálky alebo anotácie, alebo využite tento čas promovaním knihy na sociálnych sieťach.

TIP: Zvýšte návštevnosť vašej knihy pomocou štatistík

Páči sa mi článok0 odporúčania