Štandardom pre moderné elektronické čítačky od spoločností Amazon, Kobo a Pocketbook je 16 úrovní sivej pre ich čiernobiele obrazovky s elektronickým papierom od E INK. To znamená, že existuje 16 rôznych úrovní šedej vrátane čiernobieleho textu. Odtiene sivej si všimnete pri prezeraní obrázkov. Tento rok sa niekoľkým značkám ako Onyx Boox, Meebook, iReader a Hanvon podarilo zvýšiť odtiene šedej pomocou vylepšení rozkladu na softvérovej úrovni zo 16 úrovní na 256 úrovní.

Neexistuje žiadna technológia, ktorá by mala vyššiu úroveň odtieňov sivej. Používajú na to simuláciu pomocou ditheringových algoritmov na čisto softvérovej úrovni. Takto môžu obísť 16 úrovní šedej a namiesto toho použiť 256 úrovní. Každá položka navigácie, text alebo obrázok budú vyzerať ostrejšie bez rozmazania alebo problémov s vyhladzovaním. Na základnej úrovni 256 vyhladzuje všetky pixelované časti spôsobené prechodom.

Zoznam čítačiek, ktoré používajú 256 odtienov sivej je malý, všetky majú jedno spoločné a to operačný systém Google Android.

Zdroj

Páči sa mi článok0 odporúčania