Amazon dnes oficiálne vydal úplne nový rad Kindle, vrátane prvého Kindle s farebnou obrazovkou s názvom Kindle Colorsoft.

Vydali tiež nový Kindle Scribe s prepracovaným displejom, nový základný Kindle spolu s novým Kindle Paperwhite a novým Kindle Paperwhite Signature Edition.

Kindle Colorsoft Signature Edition je v podstate Kindle Paperwhite so 7″ farebnou E Ink obrazovkou a vyzerá to, že používa obrazovku Kaleido 3 ako iné farebné čítačky elektronických kníh, nie obrazovku Gallery 3, takže farebné rozlíšenie je 150 ppi a čierno biele rozlíšenie je 300 ppi. Oficiálny dátum vydania je 30. október.

Nový Kindle Scribe má stále 10,2″ čiernobiely displej s rozlíšením 300 ppi, no má nový dizajn s jednotnými okrajmi. Vylepšili aj prémiové pero a zdá sa, že sa skoncovali so základným perom. Pridali tiež niekoľko nových nástrojov AI.

Nový Kindle Paperwhite je v podstate to, čo sme očakávali. Väčšina je rovnaká ako predtým, ale teraz má 7″ obrazovku s vyšším kontrastom a hovorí sa, že otáčanie stránok je o 25 % rýchlejšie. K dispozícii sú tri rôzne farebné možnosti, čierna, jadeitová a malinová. K dispozícii je aj nový model Signature Edition. Pridáva bezdrôtové nabíjanie, senzor automatického jasu, nemá reklamy na uzamknutej obrazovke a má 32 GB interného úložiska.

K dispozícii je aj nový základný Kindle. Väčšina je rovnaká ako model z roku 2022, okrem toho, že má jasnejšie predné svetlo, obrazovka má lepší kontrast a rýchlejšie otáčanie stránok. K dispozícii je tiež nová zelená farba.

Páči sa mi článok0 odporúčania