Po novej aktualizácii softvéru Kindle, ktorá bola vydaná časť Správa úložiska už nie je skrytá pod zoznamom ďalších nastavení, ako tomu bolo predtým.

Medzi nastaveniami správy úložiska je možnosť „Rýchla archivácia“ stiahnutého obsahu, ktorý nebol nedávno otvorený. Obsah môžete archivovať podľa toho, ako dlho uplynulo od posledného otvorenia. Je tu možnosť vybrať si 1 mesiac, 3 mesiace, 6 mesiacov a 1 rok.

Ak chcete získať prístup k nastaveniu rýchlej archivácie na novšom softvéri 5.16.6, stačí otvoriť hlavnú ponuku Nastavenia, vybrať Možnosti zariadenia, potom Správa úložiska a potom Rýchla archivácia.

V staršom softvéri musíte prejsť do časti Nastavenia > Možnosti zariadenia > prejdite nadol a vyberte položku Rozšírené možnosti > znova prejdite nadol a vyberte položku Správa úložiska > potom Rýchla archivácia.

 

Ako zakázať zhromažďovaniu údajov na čítačkách Kindle

 

Toto nastavenie existuje už dlho, ale je ľahké ho prehliadnuť a ľahko naň zabudnúť. Vzťahuje sa iba na obsah stiahnutý z Amazonu, nie na knihy stiahnuté cez USB, ktoré nie je možné archivovať do vášho účtu.

K dispozícii je tiež možnosť odstrániť veci na základe rôznych typov obsahu zo sekcie Ručné odstránenie. Môžete si napríklad vybrať, či chcete len odstrániť určité audioknihy, periodiká, osobné dokumenty atď.

Páči sa mi článok0 odporúčania