Väčšina našich kníh je vytvorená vo formáte PDF. Ak ste takýto obsah vytvorili aj vy, je prirodzené, že chcete, aby ho používatelia internetu mohli nájsť vo vyhľadávačoch. Ale môžu? Google od roku 2001 indexoval stovky miliónov súborov PDF. Proces indexovania je však o niečo zložitejší.

Pri hodnotení obsahu musia vyhľadávače určiť, ako každý zdroj slúži svojim používateľom, a rozhodnúť, či poskytuje väčšiu hodnotu ako konkurenčné webové stránky. Keďže sa však súbory PDF líšia od štandardných webových stránok, algoritmus posudzuje súbory PDF trochu inak. To znamená, že nie všetky štandardné taktiky optimalizácie pre vyhľadávače (SEO) fungujú pre súbory PDF.

Sejda recenzia

Pridajte optimalizovaný názov

Rovnako ako webové stránky majú značky nadpisov, aj súbory PDF majú nadpisy. Všimnite si, že mnohé vyhľadávacie nástroje používajú názov na popis dokumentu vo svojich výsledkoch vyhľadávania. Ak PDF nemá názov, namiesto toho sa v zobrazí názov súboru.

Pridajte kľúčové slová

Vzhľadom na to, že PDF je ťažšie hodnotiť, každá malá optimalizácia sa počíta, takže vytvorenie kľúčových slov  je dôležitým a osvedčeným postupom SEO, ktorý treba dodržiavať.

Použite príslušný názov súboru

Názov súboru PDF bude súčasťou adresy URL. To ovplyvní adresu URL zobrazenú vo výsledkoch vyhľadávania a je to malý faktor hodnotenia.

Komprimujte súbor PDF a zmenšite veľkosť súboru

Páči sa mi článok0 odporúčania