Kobo, je kanadská spoločnosť, ktorá predáva elektronické knihy, audioknihy, elektronické čítačky a tablety. Sídlo spoločnosti je v Toronte v Ontáriu a je dcérskou spoločnosťou japonského konglomerátu elektronického obchodu Rakuten.

Spoločnosť Kobo je druhým najväčším predajcom elektronických kníh na svete.

Nahrávanie do Kobo je jednoduché a rýchle. Tu je niekoľko jednoduchých krokov, ako pridať elektronickú knihu do aplikácie Kobo. 

Ako prvé prihláste sa do svojho účtu Kobo. Ak ho ešte nemáte, tak si musíte vytvoriť nový účet

Pred vydaním svojej prvej knihy musíte uviesť podrobnosti o svojom bankovom účte. Nebudete môcť predávať svoju knihu, kým nebudete mať tieto podrobnosti vo vašom účte. Ak chcete pridať svoje bankové údaje, prejdite do ponuky „ My Account“ v pravom hornom rohu informačného panela a vyberte možnosť „Bank Information“.  

nastavenie banky kobo

Nastavte si a vložte novú elektronickú knihu

Na hlavnom paneli kliknite na slovo „ebooks“ v pravom hornom rohu. Dostanete sa na obrazovku, ktorá vám ukáže každú vašu publikovanú knihu. Ak chcete vykonať zmeny v existujúcej knihe, jednoducho kliknite na jej obálku. Ak chcete vytvoriť novú knihu, kliknite na „Create new Ebook“. Kobo rozdeľuje proces vkladania knihy na 4 časti.  

publikovanie knihy kobo

Podrobnosti potrebné pre vašu novú eKnihu

Pri vytváraní novej elektronickej knihy pomocou programu Kobo Writing Life sa zobrazí výzva na zadanie informácií, ktoré pomôžu zobraziť a kategorizovať vašu knihu.

Názov knihy, ktorú nahrávate. Zadajte prosím svoj názov presne tak, ako by ste chceli, aby sa zobrazoval v obchode.

Autor knihy: Meno osoby (osôb), ktorá knihu napísala. Ak píšete pod pseudonymom, použite toto meno. Môžete pridať viacerých autorov výberom možnosti Pridať iného autora.

Názov vydavateľa knihy: Ak ste autorom sami, môžete zadať svoje meno. Ak ste fyzická osoba podnikajúca ako vydavateľ, zadáte tu meno svojho vydavateľa.

Imprint: Obchodný názov, pod ktorým je kniha publikovaná. Vydavatelia môžu mať rôzne názvy, aby odrážali ich typy obsahu. Napríklad Harlequin je významným vydavateľom. Harlequin SuperRomance je imprint publikovaný spoločnosťou Harlequin. Všetky knihy v rade SuperRomance majú určité vlastnosti.

Je to prvýkrát, čo vydávate svoju knihu? Ak už bola vaša kniha publikovaná, môžete tu zadať pôvodný dátum vydania. Ak vyberiete možnosť Áno, toto pole má predvolený dnešný dátum.

Jazyk eknihy: Toto je jazyk, v ktorom je napísaná vaša kniha.

Synopsa: Stručný popis vašej knihy v podobe, v akej by sa mala nachádzať v obchode Kobo Store.  

detail knihy kobo

Obaly knihy: Obal knihy je prvá vec, ktorú čitateľ uvidí, keď nájde vašu knihu v obchode Kobo. Titulný obrázok predstavuje vašu prácu a mal by čitateľa upútať. Medzi ďalšie dôležité veci, ktoré môžete na obal uviesť, patrí meno autora a názov knihy. Pre dosiahnutie najlepšieho výsledku Kobo odporúča, aby mal obrázok 300 DPI a nie viac ako 5 MB. Ak vytvárate vlastné obrázky, nezabudnite, že štandardný Kobo eReader má rozlíšenie 1448 x 1072 s obrazovkou 300 pixelov na palec. Toto je rozlíšenie, na ktoré sa treba zamerať pri navrhovaní obalu knihy.

Kategórie knihy: Tieto kategórie určia, ako je vaša kniha označená a kategorizovaná v obchode Kobo. Odporúčame zvoliť pre každú knihu všetky tri kategórie, aby zákazníci, ktorí prezerajú obchod, mali väčšiu šancu nájsť vaše knihy. 

Nahratie knihy

Knihu môžete nahrať v ktoromkoľvek z nasledujúcich formátov: DOC and DOCX, ODT, ePub, MOBI. Pri odosielaní súboru ePub a MOBI sa uistite, či je váš súbor bez akýchkoľvek chýb. Chyby v súboroch môžu spôsobiť problémy so zobrazením a tiež zabrániť distribúcii vašej knihy. Ak chcete zabrániť neschváleniu a nepublikovaniu vašej knihy odporúčame použiť overený software pressbooks pomocou ktorého získate validnú a bezchybnú knihu, ktorá bola aj nám schválená a publikovaná na prvýkrát. 


schvalenie kobo


Nastavte svoje práva 

Táto stránka má dve otázky. Chcete pridať DRM? A vlastníte celosvetové práva? Väčšina ľudí vlastní celosvetové práva na svoje romány. Jediným dôvodom, prečo by ste nevlastnili geografické práva, je to, že ste ich predali inému vydavateľovi. V takom prípade by ste presunuli posúvač na červené x a vybrali by ste územia, na ktorých máte práva na vydanie knihy.  

prava na knihu kobo

Ceny vašej eknihy

Keď do horného poľa zadáte katalógovú cenu, Kobo automaticky vypočíta cenu pre zostávajúce územia na základe tejto pôvodnej ceny. V druhom stĺpci máte na výber, či chcete túto voľbu prijať, alebo prepísať. Ak chcete prepísať výber a nastaviť vlastnú cenu pre konkrétne územie. Ak ste ešte nezadali bankové údaje v prvom kroku, tak vás teraz kobo vyzve zadať ich. Až po ich zadaní sa dostanete k dokončeniu vloženia knihy. 

cena knihy

Po zadaní informácii do každej zo štyroch častí budete môcť kliknúť na Publikovať svoju elektronickú knihu. Knihu môžete zverejniť okamžite alebo si môžete naplánovať dátum publikovania.

  

vlozenie knihy kobo

Vaša elektronická kniha bude po kontrole k dispozícii na zakúpenie na www.kobo.com do 24 až 72 hodín. 

predaj knihy kobo

Páči sa mi článok0 odporúčania