Robert Louis Balfour Stevenson, ktorý sa narodil 13. novembra 1850, bol škótsky spisovateľ, básnik a autor cestopisných kníh. Stevensom začal písať alebo skôr diktovať svoj prvý príbeh „Dejiny Mojžiša“ svojej matke Margaret vo veku šiestich rokov.

Mal drevené zuby. V 18. storočí bol hrozný stav zubnej starostlivosti a tak si musel dať Stevenson odstrániť zhnité zuby a nahradiť ich falošnými drevenými zubami.

Podivuhodné příběhy

Možno vymyslel spací vak. V jeho neskorých 20-tych rokoch, keď cestoval po horách vo Francúzsku s oslom menom Modestine tak medzi batožinou, ktorú prepravoval Modestine, bol prototyp spacieho vaku navrhnutého samotným Stevensonom. Jeho štvorcový spací vak bol vyrobený zo zelenej nepremokavej handry a zo srsti oviec vo vnútri.

Jeho manželka Fanny spálila originálny rukopis Strange Case of Dr Jekyll & Mr. Hyde. Fanny, nemala rada príbeh Strange Case of Dr Jekyll & Mr. Hyde a tvrdila, že prvý návrh spálila. Stevenson to však považoval za svoju najlepšiu prácu a za tri dni prepísal väčšinu príbehu.

Podivuhodný případ dr. Jekylla a pana Hyda

Robert Louis Stevenson zomrel vo veku 44 rokov pri výrobe majonézy. 3. decembra 1894 bol Stevenson v kuchyni svojho domu v Samoi so svojou manželkou, keď odpadol a zomrel.

Všetky knihy od Roberta Louisa Stevensona

Páči sa mi článok0 odporúčania