Či už ste blogger alebo píšete knihy, je pravdepodobné, že váš článok potrebuje obrázok. Obrázky prinášajú článok k životu a môžu tiež prispieť k lepšej optimalizácii vašich kníh a článkov pre vyhľadávače.

Vždy používajte obrázky

Obrázky, keď sa používajú s opatrnosťou, pomôžu čitateľom lepšie porozumieť vášmu článku. Staré príslovie „obrázok stojí za tisíc slov“ pravdepodobne neplatí pre Google, ale určite je to pravda, keď potrebujete okoreniť 1000 slov, ilustrovať to, čo máte na mysli v grafe alebo toku dátových diagramov.

Obrázky Google boli nedávno prepracované pomocou úplne nového rozhrania. Nájdete tu tiež nové filtre, meta dáta a dokonca aj atribúty. Nové filtre ukazujú, že spoločnosť Google čoraz viac vie, čo je na obrázku a ako sa tento obrázok hodí do širšieho kontextu.

Vyberte správny názov súboru

Každý obrázok začína názvom súboru. Chcete, aby spoločnosť Google vedela, na čo je obrázok, použite frázu v názve súboru s obrázkom. Je to jednoduché: ak váš obrázok ukazuje úvodnú obrazovku čítačky Amazon Kindle, názov súboru by nemal byť DSC043861.jpg, ale amazon-kindle-uvod.jpg. Hlavnou frázou by bolo Amazon Kindle, pretože to je hlavný predmet fotografie a preto je to na začiatku názvu súboru.

 

Páči sa mi článok0 odporúčania