Chcel by som napísať niečo málo o svojej poviedke, ktorá sa volá Udalosť. Ak ste ju zatiaľ nečítali, tak ju môžete nájsť uverejnenú ne eknizky.sk, alebo po kliknutí na obrázok.

Udalost cover
Obálka poviedky UDALOSŤ

A vlastne môžem rovno začať s tou obálkou, pretože to je prvá vec, ktorú na internete vlastne vidíte. A názov. A autora. Dal som si sľub, že nikdy nebudem mať na obálke väčšie meno, ako názov príbehu. Zatiaľ sa mi to darí. Akurát si nemyslím, že robím dosť pekné obálky. A s touto jednou som sa až tak veľmi nenadrel. To by som nemal hovoriť, mal by som zaklamať a povedať, že som na to robil niekoľko hodín, alebo dní. Ono mi to však zabralo asi hodinku života, pretože som lenivé prasiatko a robil som deň pred uverejnením. A keď si prečítate poviedku, tak zistíte, koľko veci je na tej obálke úplne nesprávne.

samotný nápad

Samotný nápad je len poznámka, ktorú mám doteraz na ploche. Je to napísané po anglicky. Mám zvyk zapisovať si veci v rôznych jazykoch. No ale vlastne som si to napísal počas rodinnej dovolenky v zahraničí. Už niekoľko rokov sa chcem previezť po Taliansku vlakom. Pretože som na vlaky. A rodina bola proti tomuto nápadu, akože dosť postavená. Dobre lístok z Gorizie do Benátok na osobu stojí 15 ~ 18 € to je iná, ale aj tak. Však by som si to vedel zaplatiť aj sám. Ale zas ak by som šiel sám, tak by sa na mňa urazili, že nechcem byť s nimi. A nájsť takto dáky kompromis je ťažké. A potom mi napadlo, že veľa krát si zruším dáky stretko, alebo akciu, len kvôli tomu, aby som sa niekomu prispôsobil, aby som nevyzeral ako sviňa. Ale asi by som mal byť sviňa. Tak som si teda napísal do tej poznámky voľným prekladom toto: Hlavný protagonista, chce ísť na dáku akciu a vedia o tom všetci jeho známi, ale aj tak sa im podarí zmanažovať, že tam nebude môcť ísť a jemu neostane iné, ako sa s tým zmieriť. 

To je vlastne základ celej poviedky. A takýchto poznámok mám hrozne veľa všade rôzne, len nie všetko napíšem do podoby, kedy by som to mohol, alebo chcel vydať.

Prečo som nezahrnul rodinu do poviedky? 

Pretože som usúdil, že bude aj pre mňa jednoduchšie napísať to v tej kamarátskej rodine.

Páči sa mi článok0 odporúčania