Hodnotenia a recenzie

Tip: Ohodnoťte vašu čítačku kníh.

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
    Zobrazujem 0 komentárov

Thanks for submitting your comment!

Ako myslí diktátor

Rozhodnutie napísať túto knihu padlo po tom, čo sa v 21. storočí začalo znovu používať slovo diktátor v správach, na sociálnych sieťach, či len tak, pri pive. Dostali sme sa do štádia, kde máme bohaté skúsenosti s najrôznejšími diktatúrami a dokonca môžeme povedať, že 20. storočie bolo storočie diktatúr. Máme sa z čoho učiť, ale poučíme sa? Využijeme dejepisné učivo pre budúcnosť, alebo budeme opakovať tie isté chyby a očakávať úplne odlišný výsledok?

Táto knižka nie je žiadna učebnica, ani žiadna zaručená a jediná pravda. Je však dobrým spôsobom, ako sa zamyslieť nad svetom i nad tým, čo všetko môžeme urobiť, aby bol lepší – alebo podstatne horší, ako je dnes. A to je nebezpečenstvo, nad ktorým sa treba minimálne zamyslieť. Knižku môžete zobrať aj ako krátku čítanku, použiteľnú na hodinách občianskej výchovy, etiky, náboženstva či dejepisu. Kniha vychádza v čase, keď má meniny Adolf a zároveň jeden z diktátorov na obálke posiela na smrť tak ukrajinských, ako i svojich vojakov a civilistov.

Diktátori z titulky (po stĺpcoch): Pol Pot (Kambodža), Idi Amin (Uganda), Vladimír Putin (Rusko), Mao Ce Tung (Čína), Josif Stalin (ZSSR), Kim Čong Un (KĽDR). Francisco Franco (Španielsko), Adolf Hitler (Nacistické Nemecko), Benito Mussolini (Taliansko), Leopold II (Belgicko).

Stiahnuť: pdf    155 KB  (49 x)
Stiahnuť: epub    113 KB  (44 x)


Hodnotenia a recenzie

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
    Zobrazujem 0 komentárov

Thanks for submitting your comment!