Vždy sa nájde na predaj použitá čítačka kníh Kindle a veľa ľudí si ich kupuje. Dôvodov je niekoľko a jedným z nich je, že  sú vo väčšine prípadov lacnejšie ako nákup nových. Pri ich kúpe je ale potrebné zvážiť niekoľko vecí.

Neexistujú žiadne konkrétne modely Kindle, ktorým by ste sa mali vyhnúť, ale niektoré staršie modely Kindle majú určité obmedzenia a zvláštnosti, o ktorých by ste mali vedieť pred ich kúpou.

Katastrofa na internete.

  • Po prvé Kindle môže byť na čiernej listine. Ak sa stratí alebo ukradne existuje riziko, že dostanete čítačku, ktorá sa nedá zaregistrovať.
  • Ďalšia vec, na ktorú si treba dať pozor, sú vybité batérie. Neodporúčal by som kupovať  Kindle, ak sa na obrazovke zobrazuje upozornenie na vybitie batérie. Stále to môže byť v poriadku, ale ak sa batéria nechá príliš dlho vybitá, môže ju to poškodiť a potom sa už nebude nabíjať.
  • Ďalšia vec, ktorú treba poznamenať je, že všetky staršie zariadenia bez dotykovej obrazovky už nepodporujú nakupovanie z obchodu Kindle priamo na zariadení.
  • Amazon prestal aktualizovať všetky Kindle staršie ako 10. generácia Kindle Paperwhite (tiež známy ako Paperwhite 4) z roku 2018, takže čokoľvek staršie pravdepodobne nedostane žiadne novšie funkcie alebo opravy chýb.
Páči sa mi článok0 odporúčania