Firmy začali chápať, že e-knihy môžu doplniť ich webové stránky, pretože posilňujú ich marketingové stratégie. E-knihy sú skvelým spôsobom, ako zvýšiť svoju viditeľnosť a ukázať hodnoty svojej značky. Ak sú zákazníci spokojní s tým, čo vidia, budú navštevovať váš web častejšie, čo vedie späť k konceptu SEO. Celý účel SEO je udržať vašu webovú stránku viditeľnú po dlhú dobu. K dispozícii sú rôzne techniky a e-knihy sú jednou z takých stratégií, ktorá bude generovať nových potenciálnych zákazníkov, alebo čitateľov. E-knihy pomáhajú SEO tým, že priťahujú viac pozornosti na váš web a majú vyššiu mieru konverzie. Výsledkom je, že SEO zaradí webovú stránku na prvé miesto vo výsledkoch vyhľadávacieho nástroja. Ak teda hľadáte ďalšiu veľkú marketingovú taktiku, tu je návod, ako môžete využiť e-knihy na zlepšenie vašej pozície:

  • Mať ten správny nápad. Musíte vedieť, čo vaše podnikanie znamená a čo prináša na stôl.
  • Napíšte svoju e-knihu. Keď už máte predstavu o tom, čo vaša firma predstavuje, je čas si to zapísať. Toto je miesto, kde používate svoju marketingovú stratégiu obsahu, aby ste informovali svojich spotrebiteľov, prečo vaša firma vyniká.
  • Formát. Dôležitý je formát vašej elektronickej knihy. Pri výbere vhodného formátu môžete použiť softvér na tvorbu elektronických kníh pressbooks. Ak si vyberiete formát, ktorý nie je populárny, môžete prísť o zákazníkov, ktorí nebudú mať prístup k e-knihe.
  • Publikovať. Publikovanie je posledným krokom vašej cesty e-knihy. Možno sa budete chcieť dotknúť základne s čo najväčším počtom platforiem. Nezabudnite teda pridať odkazy na svoju e-knihu na svoje sociálne médiá, web a uverejňovať o nej čo najviac.

Sprievodca používaním PressBooks 

odporučené1 odporúčania