Čítanie na počítači so systémom Windows vám poskytuje podobný zážitok z čítania ako na tablete. Je ešte lepšie, ak vlastníte konvertibilný počítač alebo počítač so systémom Windows 2 v 1, pretože ich môžete držať v jednej ruke a čítať súbory Epub rovnako, ako by ste ich čítali na tablete. Jediná vec, ktorú potrebujete na čítanie, je dobrá aplikácia na čítanie Epub. Aj keď je pre Windows k dispozícii množstvo aplikácií Epub, nie všetky sú rovnako použiteľne. Preto vám prinášame zoznam najlepších čítačiek Epub, ktoré môžete použiť vo svojom počítači so systémom Windows.

Calibre

Calibre je jednou z najstarších a najlepších čítačiek Epub pre vaše zariadenie so systémom Windows. Aplikácia je nabitá funkciami, ktoré vám umožňujú vykonávať napríklad sťahovanie súborov Epub, správu metadát, sťahovanie obalov kníh, prenos kníh z jedného zariadenia do druhého a dokonca aj konverziu kníh z jedného formátu do druhého. Calibre je vhodný nielen na čítanie bežných románov Epub, ale aj časopisov, komiksov a ďalších. Ak hľadáte dobrú čítačku Epub pre svoj počítač so systémom Windows, program Calibre je určite najlepším.

calibre

Freda

Aplikácia vyzerá ako natívna aplikácia pre Windows 10. Jednou z najobľúbenejších funkcií tejto aplikácie sú jej tematické možnosti, ktoré umožňujú používateľom prispôsobiť vzhľad a štýl aplikácie tak, aby bola presne taká, ako sa im páči. Okrem podpory Epub podporuje táto aplikácia aj množstvo ďalších formátov vrátane Mobi, FB2, HTML a TXT. Aplikácia vám tiež umožňuje bezplatný prístup k viac ako 50 000 klasickým knihám vo verejnej doméne zo stránok Feedbooks, Gutenberg a ďalších online katalógov.

freda

Icecream Epub Reader

Aplikácia Icecream je aplikačné štúdio, ktoré vyvinulo skutočne vynikajúce aplikácie pre Windows PC a zo všetkých aplikácií, ktoré zo štúdia vychádzajú, je ich obľúbená čítačka Epub. Nielen ich čítačka Epub vyzerá dobre, ale prináša aj množstvo funkcií vrátane podpory režimu na celú obrazovku, výnimočných možností vyhľadávania, ľahkej mechaniky otáčania stránok, sledovania priebehu čítania, podpory viacerých jazykov a ďalších. Čítačka podporuje nielen formát Epub, ale aj ďalšie formáty elektronických kníh vrátane Mobi, FB2 a ďalších.

library

Kobo

Rovnako ako Kindle, ani Kobo nie je iba aplikácia na čítanie elektronických kníh, ale aj služba, ktorá vám umožňuje nakupovať knihy v jej obchode. Na rozdiel od Kindle, ktorý nepodporuje formáty Epub, Kobo podporuje formáty Epub aj Epub 3. Aplikácia prináša všetky obvyklé funkcie, ktoré by sme od čítačky Epub očakávali, vrátane vyhľadávania, záložiek, sledovania pokroku, vytvárania tém a ďalších. Najväčším dôvodom, prečo používať Kobo, je jeho obchod, ktorý vám umožní prehliadať a nakupovať z viac ako 5 miliónov bezplatných a dostupných elektronických kníh, komiksov a detských kníh. Ak teda chcete mať prístup a kúpiť si všetky nové vydané elektronické knihy, jedná sa o jednu z najlepších čítačiek epub pre Windows, ktoré môžete získať.

Adobe Digital Editions

Ak existuje spoločnosť, ktorá vyrába softvér pre takmer všetky formy tvorby a kreatívneho obsahu, je to Adobe. Jedným z najlepších dôvodov používania aplikácie Adobe Digital Editions je podpora štandardu EPUB 3, ktorý poskytuje používateľom bohatší zážitok z čítania tým, že prináša podporu čítania sprava doľava, dynamické zmeny veľkosti obrazu bez straty jasnosti, interaktívne kvízy, lepšie vykreslenie matematických vzorcov, a viac. Adobe Digital Editions tiež prináša množstvo ďalších pohodlných funkcií, ako sú výnimočné možnosti vyhľadávania, možnosť vypožičať alebo požičať si verziu kníh Epub z miestnych a verejných knižníc, viacjazyčná podpora, záložky, zvýraznenie, poznámky a ďalšie. Ak hľadáte plnohodnotný zážitok z čítania Epub, Adobe Digital Edition je tou správnou aplikáciou. 

Páči sa mi článok0 odporúčania