„Nemám rád zápisníky, vždy si ich nakúpim hroznú hromadu a ani jeden z nich nezaplním.”

Otvorený denník

Toto je moja rutinná hláška, keď sa ma niekto opýta na zápisník. Aj keď je úplne zjavné, že ich milujem, pretože inak by som ich toľko nekupoval. Jednoducho vidím zápisník, ktorý sa mi páči a bez rozmýšľania si ho kúpim. No nie je to choré?

Čo je dobré na tom, mať zápisník?

To je správna otázka. Zápisník je Váš najlepší kamarát, Vaša sekundárna pamäť. To, čo si neudržíte v hlave si zapíšte tam. A nezabudne to. Ak to teda nasilu nevymažete, nevytrhnete a podobne. Jednoducho to tam bude pre Vaše budúce použitie.

Navyše máte slobodu zapisovať si veci svojím vlastným štýlom. Usporiadane, chaoticky, ako len chcete. Je to len a len na Vás, pretože je to Váš pomocník. A úplne bohato stačí, ak sa v ňom vyznáte Vy. Nikto ďalší sa Vášho zápisníku dotýkať nemusí a nemusí ani chápať, tomu, čo ste tam popísali a načmárali.

Tiež máte úžasnú slobodu pri kresbách. Jednoducho si načrtnete schémy, vzorce, príšerky, jednoducho čokoľvek. Toto je jedna z tých vecí, ktoré na zápisníkoch naozaj zbožňujem. Dostanú nádych mojej mysle.

Z môjho digitálneho súdku 

Bývam v inom meste, ako som študoval a tiež som pracoval v inom meste. Proste stále niekde inde. A tiež som z tých, ktorý sa zoberú na vlak a skončia na opačnom konci republiky, alebo v ČR. Čiže môj kopec zápisníkov takmer nikam necestuje. Má to dva dôvody: Som lenivý a zábudlivý. Takže to sú dva hlavné dôvody, prečo skoro nikdy nič so sebou nemám. (Áno riešenie vždy zbalenej tašky je super, ale ten zápisník jednoducho nepatrí do tej tašky, ho nosím, keď tak v brašni pri notebooku.)

Moja záchrana sú synchronizované aplikácie pre mobil. Ten mám so sebou vždy, všade. Bez výnimky. Takže väčšinou, keď mi niečo napadne zapisujem to ihneď do mobilu. A keď potom píšem na počítač, (áno viem, nie je to hlavná preferencia veľa ľudí, ale ja som človek moderný – homo modernus) všetko mám synchronizované v aplikácií. Takže vidím všetko a môžem používať svoje obľúbené skratky Ctrl+C, Ctrl+V.

Menšie formáty sú lepšie. 

Zápisníky

Fakt! Kúpil som si zápisník vo formáte A6, je spratný a nie je úplne tenký. Má stránok a stránok. Je to perfektné. Pretože väčšinou ho mám so sebou. Po dlhých rokoch nosím skutočný zápisník so sebou. A píšem do neho, pretože sa k nemu dá zacvaknúť aj pero.

 

 

Páči sa mi článok0 odporúčania